ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗ

Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2006

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - Η Ιστορία έχει σημασία

HISTORY MATTERS ή πως το Blog γίνεται εργαλείο καταγραφής της συγχρονης κοινωνίας

Το εγχείρημα είναι πρωτότυπο και συγχρόνως εντυπωσιακό στην απλότητα και αμεσότητά του. Και συμβαίνει σήμερα !!!

Η είδηση από το BBC
http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/6048392.stm

Άνθρωποι που ζούν στην Βρετανία , με πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχουν την δυνατότητα να καταγράψουν την καθημερινότητά τους - σήμερα 17 Οκτ. - σαν ένα ντοκουμέντο της ζωής στην Βρετανία του 2006.

Το αποτέλεσμα θα είναι η μεγαλύτερη Blog της Βρετανίας με καταχωρήσεις από χιλιάδες ανθρώπους.

Οι σελίδες θα αποθηκευτούν στην Βρετανική Βιβλιοθήκη και σε servers σε άλλες τοποθεσίες, τα γραπτά θα λειτουργήσουν σαν αρχεία για τους μελλοντικούς ιστορικούς, ώστε να έχουν μία λεπτομερή καταγραφή της καθημερινής ζωής.

Είναι γνωστό ότι το Ην.Βασίλειο - από το Λονδίνο μέχρι το πιό μικρό χωριό - έχει καταπληκτικό πλούτο σε λεπτομερή αρχεία που καλύπτουν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής των κατοίκων του από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα , άρα δεν είναι παράξενο ότι πειραματίζονται με την τεχνολογία των Blogs για τον εμπλουτισμό της αρχειακής τους τεχνογνωσίας.

Για μένα αυτό δείχνει επίσης και πόσο σοβαρά λαμβανουν την συγκέντρωση και καταγραφή πρωτογενούς υλικού για την μελέτη της Ιστορίας από τις μελλοντικές γενιές...

Για περισσότερα , το link του project
http://www.historymatters.org.uk/output/Page1.asp


(...γιατί η απόσταση της Ελλάδας από αυτές τις νοοτροπίες μεγαλώνει...; )

Ετικέτες

1 Comments:

  • Απλά συγκλινιστικά χρήσιμο project!Είναι αυτό που λέμε ότι η τεχνολογία -άμα- χρησιμοποιηθεί σωστά (ορθά) έχει ευεργετικά αποτελέσματα...(δεν λέω θεαματικά, γιατί θεαματικά αποτελέσματα έχει και άμα χρησιμοποιηθεί "συμφεροντολογικά"..). Εύγε! Άντε και στην Ελλάδα..

    By Blogger Kimon, at 4:14 μ.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home