ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2007

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Τώρα πλέον που οι εκλογές μας τελείωσαν ( έχουμε ακόμα τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ) ας δούμε μία ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην καμμένη Πάρνηθα.

Η ενημέρωση από φίλο ορειβάτη ΣΕΟ-ίτη.
( Κατά τον Οκτώβρη και μετά τις πρώτες βροχές λέω να πάω και εγώ να περπατήσω στα παλία μονοπάτια - μαύρα όλα πλέον...)

" Έκανα το Σάββατο τη διαδρομή Χούνη - Μπάφι - Μοντ Παρνες, και σήμερα Κυριακή τη διαδρομή Μοντ Παρνές - Αγ. Τριάδα - Λοιμικό - Αυλώνα. Έχω να αναφέρω τα εξής:

Το επάνω μισό και πιο ωραίο κομμάτι της Χούνης έχει καεί.Έχουν κάνει σε όλες τις περιοχές που φαίνονταν από τις προαναφερθείσεςδιαδρομές αρκετά καλά αντιδιαβρωτικά έργα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν αφήσει συχνά κορμούς και κλαριά στα μονοπάτια, με αποτέλεσμα να δυσχαιρένεται η πορεία σε αυτά, κι επιπλέον ο κόσμος να πηγαίνει γύρω από αυτά, κι έτσι να καταπατείται ακόμα περισσότερο το καμμένο, που θα έπρεπε ναμείνει απείραχτο.
Κυρίως η Χούνη και το μονοπάτι Μοντ Παρνές - Μπάφι, που περπατιούνται πολύ, θα έπρεπε να καθαριστούν. Επίσης, οι υλοτόμοι μοιάζει ν' άφησαν τα σκουπίδια τους εκεί που δούλευαν, με αποτέλεσμα η θέα των καμμένωννα είναι ακόμα χειρότερη, και με κίνδυνο να προκαλέσουν φωτιά.
Οι μπάρες στο Παλιοχώρι και στο δρόμο που πάει για βίλα Παπαδόπουλου από το διάσελο Πανός ήταν ανοιχτές. Είδαμε αρκετούς αυτοκινητιστές να κάνουν βόλτα στον περιφερειακό δρόμο, καθώς και μοτο-κρος στην περιοχή του διάσελουΠανός. Εγώ είχα καταλάβει ότι θα απαγορευθεί κάθε κυκλοφορία αυτοκινήτου απότο τελεφερίκ κιόλας, και μοιάζει η κυκλοφορία να διευκολύνεται παρά να εμποδίζεται.
Ο καινούργιος δρόμος πάνω από τη Ντράσιζα προς το Μαυρόρεμα είναι πραγματικά πολύ άσχημος, πολύ φαρδύς, απότομος, κι έχει χαλάσει το μονοπάτι που πάειγια Ντράσιζα - Λοιμικό.
Επιπλέον δεν καταλαβαίνω τη χρήση του, μιας και το μεγαλύτερο μέρος είναι σε μη καμμένη πολλή ωραία περιοχή, είναι αδιέξοδος και πολύ δύσκολα χρησιμοποιήσιμος από πυροσβεστικά οχήματα. Πιστεύω πως χρειάζονται εξηγήσεις από το Δασαρχείο γι'αυτό το δρόμο.
Ενθαρρυντικό ήταν ότι είδαμε τα πλατάνια να ξαναπέρνουν και βέβαια όλοι οι θάμνοι.Για το ερασιτεχνικό παρατηρητήριο,
Αλέξανδρος


Τουλάχιστον η ζωή δέιχνει σημάδια ανάκαμψης. Ελπίζω ο Χειμώνας να περάσει ανώδυνα και η Άνοιξη στην Πάρνηθα να μας γεμ΄σει αισιοδοξία!

Ετικέτες