ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗ

Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2007


ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ - 300


Είδα το φίλμ το Σάββατο ....

Η ταινία είναι πιστή στην αισθητική του κόμικ του Miller, αλλά διαθέτει κάποιες ιστορικές ανακρίβειες (π.χ ο προδότης Εφιάλτης παρουσιάζεται ως Σπαρτιάτης ενώ είναι γνωστό ότι ήταν Λοκρός) , ωστόσο αυτά τα μικρό-ψεγάδια δεν μειώνουν την αρτιότητά της και κυρίως το αισθητικό αποτέλεσμά της.

Τελικά , είναι γελοίοι, ορισμένοι (σύμπτωση ότι είναι ολοι αριστεροί ? ) κριτικοί όπως ο Δανίκας στα Νέα ή ο Μήτσης στο Αθηνόραμα να θάβουν τέτοιες ταινίες και να γράφουν ότι προάγουν μιλιταριστικές αξίες και λοιπές τέτοιες πα**ριές.Το μόνο που καταφέρνουν είναι να προβάλλουν τα κόμπλεξ τους ( το τι κράξιμο έχουν φάει στις κριτικές των θεατών στο Αθηνόραμα το αποδεικνύει).

Η ταινία δεν έχει τίποτα που να μειώνει την Ελλάδα και την Ελληνική ιστορία και αν δεχτεί ο θεατής ότι βλέπει ένα κόμικ - και όχι ιστορική διατριβή - στην μεγάλη οθόνη θα περάσει ευχάριστα και ίσως αισθανθεί υπερηφάνεια που Έλληνες έγραψαν το έπος των Θερμοπυλών.

Τώρα για κάτι παραπάνω από ένα κόμικ, προτείνω να διαβάσετε το «Οι Πύλες της φωτιάς» του Πρέσφιλντ , το «Η Ασπίδα της Σπάρτης» του Μανφρέντι ή ακόμα καλύτερα «Το Τέλος του Εφιάλτη» του δικού μας Μπαλτάκου.

Άρα , η ταινία είναι μια χαρά και αφήστε τους συμπλεγματικούς Δανίκες να λένε...